Albrecht Bouwman

WIE BEN ik?

‘Albrecht is een zorgzame, empathische, vriendelijke en soms eigenwijze vader van 3 prachtige kinderen; twee zonen en een dochter. Hij is een echte family man.’ … dat is tenminste wat anderen over me zeggen. Ik woon samen met mijn vrouw Carola in de mooie grote kleine stad Wageningen. Klein qua grootte, maar groot qua mentaliteit en acceptatie.

In mijn vrije tijd gaf ik jarenlang bij een plaatselijke voetbalclub keeperstraining en was ik begeleider bij diverse voetbalteams van mijn kinderen. Nu ze voor hun studie zijn gestopt, kan ik mijn vrije tijd weer anders inrichten.

Albrecht Bouwman
AUTEUR | ervaringsdeskundige

IN mijn werk...

Aangespoord door mijn beste vriend heb ik de studierichting Assurantie gekozen. Na het behalen van mijn diploma ben ik bij verschillende assurantiekantoren gaan werken. Van commerciële binnendienstmedewerker tot aan manager van een regiokantoor en afdeling Verkoop buitendienst.

Vervolgens maakte ik de overstap naar een verzekeraar als specialist Zorg & Inkomen. Ik adviseer assurantieadviseurs rondom het verzekeren van uitval van ondernemers en werknemers door ziekte of ongeval en over de wetgeving hierover. Dat heb ik later nog goed kunnen gebruiken nadat mijn vrouw Carola volledig arbeidsongeschikt raakte. Door diverse aanvullende studies heb ik me verder verdiept in Risicomanagement en Duurzame Inzetbaarheid, waarin ik nu assurantieadviseurs adviseer en begeleid.

Daarnaast ben ik inmiddels gediplomeerd professional coach en begeleid ik mensen die door het hoog houden van teveel ‘ballen’ zichzelf zijn kwijtgeraakt. Personen waarop veel geleund werd, maar zelf op niemand (konden) leunen.

MISSIE

Het schrijven van het boek En dan wordt alles anders heeft in eerste instantie de doelstelling gehad om zelf één en ander te kunnen verwerken. Doordat ik mijn verhaal opschreef kon ik het laten doordringen en toen pas begon het herstel. Het gaf inzicht en rust. Tijdens het schrijven realiseerde ik me dat ik niet de enige ben die tegen problemen aanloopt die te maken hebben met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat bleek uit gesprekken die ik had met verschillende personen.

Problemen zoals

Dat laatste ontbreekt teveel. Want waarschijnlijk staat van alles op internet, maar dat is niet vindbaar. Als je vragen hebt, dan moet je het kunnen vinden.

Het boek moet herkenning, erkenning en richting geven voor partners, kinderen, ouders maar ook hulpverleners en zorgverleners van mensen met NAH.

De website moet aan de ene kant ons verhaal als gezin vertellen, maar daarbij ook een start zijn om personen op weg te helpen om informatie te vinden. Bij elkaar op één website. Informatie over wat nu eigenlijk NAH is, welke behandelingen er zijn voor partners en kinderen, maar ook praktisch zoals links naar websites over letseladvocaten en belangenorganisaties.

Zodat als je er aan toe bent om hulp te zoeken je dan niet hoeft te zoeken.