Het schrijven van het boek En dan wordt alles anders heeft in eerste instantie de doelstelling gehad om zelf één en ander te kunnen verwerken. Doordat ik mijn verhaal opschreef kon ik het laten doordringen en toen pas begon het herstel. Het gaf inzicht en rust.
Tijdens het schrijven realiseerde ik me dat ik niet de enige ben die tegen problemen aanloopt die te maken had met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat bleek uit gesprekken die ik had met aanverwanten.
Problemen zoals
- hoe moet je met bepaalde zaken moet omgaan;
- hoe je moet reageren op bepaalde situaties;
- hoe je het überhaubt vol moet houden;
- maar ook waar kan ik hulp krijgen. Niet alleen voor mijn partner met NAH, maar juist voor mijn kinderen en mezelf.
Dat laatste ontbreekt teveel. Want waarschijnlijk staat van alles op internet, maar is niet vindbaar. Als je vragen hebt, dan moet je het kunnen vinden.
En zo ontstond de gedachte van niet alleen het uitgeven van een boek, maar ook het maken van een website.
Het boek moet herkenning, erkenning en richting geven voor partners, kinderen, ouders maar ook hulpverleners en zorgverleners van mensen met NAH.
De website moet aan de ene kant ons verhaal als gezin vertellen, maar daarbij ook een start zijn om personen op weg te helpen informatie te krijgen. Bij elkaar op één website. Informatie over wat nu eigenlijk NAH is, welke behandelingen er zijn voor partners en kinderen, maar ook praktisch zoals links naar websites over letseladvocaten en belangenorganisaties.
Zodat als je er aan toe bent om hulp te zoeken je dan niet hoeft te zoeken.